Welkom bij Tandheelkundig Centrum Beekbergen - de praktijk

Maatregelen coronavirus

Uiteraard blijven wij de corona-richtlijnen van het RIVM volgen en staan wij achter het dringende advies om een mondkapje te dragen in de praktijk, 1,5 meter afstand te houden.

Ik heb het gelezen

x

Gebits restauraties

Door verschillende oorzaken kan het gebit tekenen van ernstige slijtage vertonen. Door gebitsslijtage wordt in eerste instantie het tandglazuur (buitenste witte laagje van de tanden en kiezen) beschadigd. In een verder gevorderd stadium van slijtage komt ook het laagje daaronder (het dentine) bloot te liggen en gaat ook slijtage vertonen. Eenmaal weggesleten tandweefsel komt niet meer terug.

Behandelmogelijkheden

In demeeste gevallen is het noodzakelijk de aanwezige slijtage weer op te bouwen, dit om de gevolgen van de gebitsslijtage te beperken of te stoppen. Dit gebeurt in de meeste gevallen met tandkleurig vulling materiaal (composiet) waarmee ook gaatjes veroorzaakt door tandbederf mee gevuld worden.

Als er veel gebitsslijtage is waar door de beet wat verhoogd moet worden, kan er naast het gebruiken van composiet ook gekozen worden om een indirecte restauraties toe te passen (zoals een kroon).